perjantai 8. maaliskuuta 2013

Tiineyden viimeiset hetket

Oikeastaan voisi sanoa, että H-hetki lähestyy, enkä nyt tarkoita, että Allin HOO olisi minua lähestymässä. Vaan siis synnytyksen aika koittaa pian, nyt on tiineyden 56. päivä. Meidän koirien tiineysaika on 63 päivää +/- 5 päivää, eli jo 58. päivänä pennut voisivat jo syntyä. Emäntä kertoi lukeneensa, että jackrusseleiden keskimääräinen tiineyden kesto on 62 päivää. Lisäksi emäntä vielä selvitti oman äitini, Esterin, synnytyksen ajankohtia, ja ne ovat kuulemma vaihdelleet 60.-62. päivän välillä.

Olemme emännän kanssa seurailleet synnytyksen lähestymistä lämpöä mittailemalla, aika tasaista on vielä ollut. Olen jo tottunut lämmön mittaamiseen, makoilen sen aikaa rauhallisesti paikallani, sillä tiedän saavani aina herkun (tietenkin kanakierteen palan) mittauksen jälkeen. Ruoka maistuu myös vielä hyvin, juuri äsken söin kupillisen ruokaa.

Isännän ja emännän kanssa teimme minulle uuden pedin, jossa minun on sitten hyvä olla pentujen kanssa. Uusi peti tehtiin häkkiin, joka näyttää vähän samanlaiselta kuin Selmallakin on. Tilaa riittää ja on pehmeää. Sisustus siellä ei ole vielä täysin kohdallaan, tuo tyyny ja fleecepeitto saavat lähteä, kunhan pennut syntyvät. Oviaukkoon täytyy myös laittaa pieni koroke, etteivät pennut putoa. Olen viihtynyt hyvin tässä uudessa kodissani. Oikeastaan siitä tuli pesäluola, kun emäntä vielä laittoi tuon kankaan häkin päälle.
Aurinkoisena aamuna.
Kaikki alkaa olla siis valmista pentujen tuloa varten, joten jäämme nyt vain niitä odottelemaan!

5 kommenttia:

 1. Jännät paikat... =)

  Onnea synnytykseen! =)

  VastaaPoista
 2. Kyllä jännittää... Alli ja HOO ovat täällä jo ihan tohkeissaan ja kokoajan tartteis käydä sun plokia katsomassa, että JOKO!?? Jaksamista viime metreillea,

  VastaaPoista
 3. Jännittävää:) Kyllä H-hetki on lähellä! "Pesähäkki" on todella ollut ainakin minulle niiiiiin suuri turva nyt vauvojeni kanssa, muuten stressaan muiden koirien vilkuilua, kun ei niistä ikinä tiedä!
  Pulleita jaksamisia loppu kantoajalle:) Kohta saa vauvoja paijata <3
  <3:llä Selma

  VastaaPoista
 4. Onnea loppurutistukseen! Onpas viihtyisän näköinen pesä, meidän koirilla tulisi skaba, kuka siellä saa pötkötellä ;)

  VastaaPoista